Perfectie tot in de

Puntjes

Een nieuwbouw pand de uitstraling en de beleving geven van een oude en doorleefde hoeve. Gerrit van der Heide kocht de oude en wel bekende 'Ida Hoeve' die vanwege de staat niet meer gerenoveerd kon worden. Er werd nieuw gebouwd. Dezelfde Ida Hoeve verrees, met oude details als schil en voorzien van moderne technieken in het gebruik.
Ridderkerk
LandelijkModernRobuust

Luxe en moderne inrichting kantoorpand

Het ontwerp werd gedaan door KortGeytenbeek Architecten. De authentieke details van de 'schuur' moesten blijven. Houtwijck dacht mee in het omkleden van alle stalen spanten en ontwikkelde samen met een Poolse houtverwerker een samengestelde plank die moest zorgen voor een natuurlijke uitstraling zonder op termijn krom te trekken of verder te splijten. Een bijzondere opdracht die alle creativiteit vroeg om het tot een goed einde te brengen.

Immense afmetingen en ongekende plaatsen

Om alle details goed uit te voeren moest gedacht worden in 'de geest van vroeger'. Welke verbindingen zouden er gemaakt zijn in deze unieke gebinten en op welke manier zou het detail het mooist spreken. Doordat het pand heel open en ruimtelijk ontworpen is, staan veel gebinten met elkaar in verbinding waardoor je vanaf de benedenverdieping tot in de nok een duidelijk overzicht krijgt van de hele constructie. De balken werken afgewerkt met een 2 componenten olie van Rubio Monocoat over verkleuring tegen te gaan en waardoor makkelijk schoon te houden is.

Andere referenties

Ontdek het maatwerk van Houtwijck

Neem nu contact met ons op!

 

eco


    Velden met een * zijn verplicht.