Vive la France

Een plaats die omgeven is van rust en ruimte. In het plaatsje Cassagnes, net boven rivier de Lot, is het te vinden. Met een adembenemend uitzicht is vanuit de keuken aan de ene kant de zonsopkomst te bewonderen en aan de andere kant de zonsondergang. Kees en Esther van der Wiel verruilden het Nederlandse bedrijfsleven voor de het Franse plattenland waar ze hun droomplek vonden. Allereerst is het woonhuis omgetoverd tot hart van rust en gezelligheid. Aansluitend volgen nog 4 gastenverblijven waar ze anderen mee willen laten genieten in hetzelfde gevoel.
Cassagnes, Frankrijk
FrankrijkHoutIndustrieelLandelijkWijnkoelerZwart

Stoer en met een Franse inslag

De woonkeuken is het middelpunt geworden van de gezellige 16e-eeuwse woning, die vroeger al beschutting bood aan mensen van buitenaf. In het ontwerp werd rekening gehouden met de mogelijkheid om veel mensen te ontvangen. De imposante tafel in het midden bied dan ook plaats voor zeker 10 mensen. Een stenen schouw was in het plan meegenomen, maar als verassing kwam de originele schouw tevoorschijn, vanuit een voorzetwand die er rondom gebouwd was. De schouw werd volledig gerestaureerd en weer in ere hersteld.

Kleur en materiaalgebruik

Natuurlijke materialen zijn een belangrijk uitgangspunt geworden voor de keuzes in dit interieur. Voor de keuken werd gekozen voor een eiken front, afgewerkt in een natuurlijk ogende olie. De werkbladen en spoelbak werden gemaakt van massief Belgisch Hardsteen. Onder de enorme originele schouw is het AGA fornuis de onbetwiste blikvanger, die samen met de koelkast een eenheid vormt. Aan deze kant van de keuken is in het raamkozijn een heerlijke plaats gecreëerd waar je vrij uitzicht hebt over de naastgelegen vallei.

Naast de keuken werd door Houtwijck ook een invulling gegeven aan de kast in de woonkamer en garderobekasten in de slaapkamer. De aansluiting op de ruwe en originele stenen wand in de woonkamer laat zien dat maatwerk op deze plek de enige juiste keuze is.

Andere referenties

Ontdek het maatwerk van Houtwijck

Neem nu contact met ons op!

 

eco


    Velden met een * zijn verplicht.