Afspraak maken Mail Bel App
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Materiaal in beeld | Terrazzo

Materiaal in beeld | Terrazzo

Materiaal in beeld | Terrazzo

Een terrazzo aanrechtblad kan geleverd worden in de door U gewenste afmeting. In een diversiteit aan kleur mogelijkheden. Het is niet alleen de slijtvastheid en het eenvoudige onderhoud die de keus bepalen, maar ook de extra opties als; integratie van de spoelbak, afschot cascade en openstaande tegelrand. Door al deze mogelijkheden krijgt U een uniek maatwerk product.

De productie

Terrazzo bladen bestaan uit gebroken graniet soorten. Deze korrels zijn verkrijgbaar in verschillende korrelgroottes en kleuren. Dit wordt gebonden door het bindmiddel cement met toevoeging van kunstharsdispersies en vulstoffen. Aan het bindmiddel kan ook een kleur pigment toegevoegd worden. Onze bladen in de F-serie worden op traditionele wijze gestort, zodat we direct al de vorm aan kunnen geven. De verdichting vind plaats door trillen en door intensief verdichten van de toplaag door middel van walsen. Na verharding kan het blad voor de eerste keer worden geschuurd. Om te beginnen met een grove diamant om de structuur te krijgen en vervolgens met fijnere schuurstenen om een mooi egaal oppervlak te krijgen. De dan zichtbaar geworden kleine poriën worden dichtgezet met het bindmiddel het zogenaamde spachtelen. Na harding wordt het geheel nogmaals geschuurd. Door dit zoeten krijgt het een diepere kleur.

Om het blad te beschermen wordt er een vlekkenstop op aangebracht en wordt het geheel in de polijstwas gezet.

Kleurencollectie Terrazzo

ALGEMENE GEBRUIKSTIPS

Steenachtige werkbladen zijn in het algemeen zeer duurzaam en praktisch in gebruik. Eigenschappen kunnen echter verschillen per materiaalsoort en per oppervlakte (gepolijst, gezoet, satin, gevlamd).

In het algemeen kan het volgende worden aanbevolen:

  • Ben voorzichtig met het gebruik van schuurmiddel, zeker bij gepolijste (glanzende) materialen.
  • Verwijder sterke vervuiling liefst zo spoedig mogelijk, om te voorkomen dat deze dieper in het materiaal kan trekken.
  • Gebruik zeker bij natuursteen en composiet altijd een onderzetter voor hete pannen en ovenschalen om de risico’s op een eventuele thermoshock te vermijden.
  • Gebruik uit hygiëne-overwegingen altijd een snijplankje voor het snijden van etenswaren. Op een werkblad van keramiek of Dekton voorkomt dat bovendien dat uw messen bot worden.
  • Vermijd contact met aceton en met extreem agressieve reinigingsmiddelen zoals metaalreinigers, gootsteenontstoppers en andere corrosieve stoffen.
  • Ga nooit op het aanrechtblad staan.
  • Laat bij werkbladen met een verlijmde rand, de vaatwasser bij voorkeur met gesloten deur uitdampen.
Deze pagina is tot stand gekomen met behulp van onze partner:

Andere interessante artikelen