Materiaal in beeld | Beton

Materiaal in beeld | Beton

Beton is een trend in een modern en robuust interieur. Bent U op zoek naar een aanrechtblad of werkblad denk dan eens aan een betonnen blad. Betonbladen zijn glad, slijtvast en hebben een lange levensduur. Kiest U voor beton dan kiest U voor een duurzame oplossing.
Wij produceren betonbladen in diverse beton kleuren en in de maat die U wenst.

Vakwerk

Betonbladen worden door ons met het ‘gezicht’ naar boven gemaakt. Hierbij combineren wij het ambachtelijke handwerk met de laatste technieken uit de betontechnologie. Na een machinale bewerking  van de mortel wordt deze als nabewerking ambachtelijk met de hand afgespaand. Door de vegen van de spaan krijg je een mooi doorleefde en robuuste “look” in de betonbladen.
Wij vervaardigen onze betonbladen volledig in onze eigen werkplaats. Bij de eindbewerking worden meerdere lagen impregneer aangebracht voor een zo optimaal mogelijke bescherming.

De bladen worden door ons op speciale transportkarren op locatie geleverd.

Kleurencollectie Beton

ALGEMENE GEBRUIKSTIPS

Steenachtige werkbladen zijn in het algemeen zeer duurzaam en praktisch in gebruik. Eigenschappen kunnen echter verschillen per materiaalsoort en per oppervlakte (gepolijst, gezoet, satin, gevlamd).

In het algemeen kan het volgende worden aanbevolen:

  • Ben voorzichtig met het gebruik van schuurmiddel, zeker bij gepolijste (glanzende) materialen.
  • Verwijder sterke vervuiling liefst zo spoedig mogelijk, om te voorkomen dat deze dieper in het materiaal kan trekken.
  • Gebruik zeker bij natuursteen en composiet altijd een onderzetter voor hete pannen en ovenschalen om de risico’s op een eventuele thermoshock te vermijden.
  • Gebruik uit hygiëne-overwegingen altijd een snijplankje voor het snijden van etenswaren. Op een werkblad van keramiek of Dekton voorkomt dat bovendien dat uw messen bot worden.
  • Vermijd contact met aceton en met extreem agressieve reinigingsmiddelen zoals metaalreinigers, gootsteenontstoppers en andere corrosieve stoffen.
  • Ga nooit op het aanrechtblad staan.
  • Laat bij werkbladen met een verlijmde rand, de vaatwasser bij voorkeur met gesloten deur uitdampen.
Deze pagina is tot stand gekomen met behulp van onze partner:

Andere interessante artikelen