De Quva Vacumeermachine

De Quva Vacumeermachine

Het gemak van een vacumeermachine ingebouwd in het keukenblad

Natuurlijk bestaan ze al jaren; apparaten om voedsel vacuüm mee te bewaren. Professionele koks gebruiken ze graag en vaak. Logisch, want in vacuüm kan voedsel tot wel 5 keer langer bewaard worden. En je kunt er heerlijk vlees mee marineren. Maar laten we eerlijk zijn: niemand wil nóg een apparaat op zijn keukenblad. Gelukkig heeft het Nederlandse bedrijf Quva voedsel bewaren opnieuw uitgevonden. Zij ontwikkelden een vacumeermachine die wordt ingebouwd in het keukenblad.

Hoe werkt de ingebouwde vacumeermachine?

Quva werkt met speciale herbruikbare vershoudbakjes en -zakjes en de vacuümwijnstop. Handig voor als de fles drank niet in één keer leeg gaat! De vacumeermachine zelf is volledig geïntegreerd in het keukenblad en komt met een pop-up systeem omhoog. Vervolgens trek je de vacuümslang uit voor gebruik en sluit je deze aan op het bakje, zakje of de wijnstop. Het systeem heeft drie standen die met één druk op de knop zijn te activeren:

  • De lichte stand voor delicaat voedsel in vershoudbakjes
  • De maximale stand voor vershoudzakjes
  • De ‘quick marinate mode’ om vlees in slechts enkele minuten te marineren

Na gebruik rolt de vacuüm slang vanzelf terug in de machine.

 

Zo gebruik je de ingebouwde vacumeermachine

De ingebouwde vacumeermachine heeft enkele handige, onmisbare toepassingen voor elke thuiskok:

  • Marineren in 10 minuten. Met de speciaal ontworpen bakjes in combinatie met de ‘quick marinate mode’ breng je eten binnen tien minuten op smaak. Je marinade hoeft dus niet meer uren in de koelkast te staan.
  • Ingrediënten op smaak houden. Door het vacuüm verpakken van voedsel kan het tot wel 3 keer langer bewaard worden.
  • Sous-vide koken als een echte chef. Deze vorm van ‘vacuümgaren’ zorgt ervoor dat alle natuurlijke smaken en sappen optimaal bewaard blijven tijdens de bereiding.
  • Wijn mooi op smaak houden. Met de speciale wijnstop houd je geopende flessen wijn dagenlang extra op smaak.
Vlees marineren met de Quva vacumeermachine: 13 lekkere recepten

Met de ‘quick marinate mode’ breng je onder andere vlees in een handomdraai op smaak. Zo creëer je ook thuis dat heerlijke, malse, smaakvolle stukje vlees dat je kent uit het restaurant. Met een lekkere marinade geef je je eigen draai aan een stukje vlees. Ga bijvoorbeeld voor een frisse smaak of juist een Oosterse twist. Inspiratie nodig? Bekijk dan eens onderstaande artikelen:

8 heerlijke en snelle vleesmarinades

5 wereldse marinades voor je vleesspies

Met de vacumeermachine van Quva hoef je in ieder geval niet meer uren voor etenstijd aan de slag. Doe de ingrediënten samen met het vlees in het vershoudzakje en de smaken zullen binnen enkele minuten ingetrokken zijn.

Installatie van de Quva vacumeermachine in het aanrechtblad

Voor de Quva vacumeermachine heb je keuze uit twee mooie design: een elegante en tijdloze rvs afwerking of een moderne en stoere mat zwarte afwerking. Het vacumeerapparaat zelf verdwijnt volledig onder het keukenblad. Wat overblijft is een opstaand randje dat mooi verwerkt is in het aanrechtblad. Je kunt ook kiezen voor een vlakbouw installatie. Hierbij wordt het apparaat volledig verzonken in het blad geïnstalleerd. Dekker Zevenhuizen bouwt het superstrak voor je in!

Geniet nog langer van lekker eten en drinken

Met de ingebouwde vacumeermachine van Quva geniet je nu nog langer van lekker eten en drinken. Een ontzettend praktisch apparaat, volledig geïntegreerd in jouw keukenontwerp. Wil je de vacumeermachine zelf testen? Maak dan een afspraak bij Houtwijck in de showroom!

Andere interessante artikelen