Afspraak maken Mail Bel App

Een industriële keuken

Een industriële keuken bestaat uit grove materialen zoals staal, beton en kenmerkende elementen als bakstenen muren en zichtbare leidingen. Om de koele uitstraling van metalen en beton te verzachten, worden er vaak warme accenten toegevoegd, zoals houten werkbladen en tafels. Bij industriële keukens staat gebruikersgemak voorop.

Een industrieel kookeiland

Een industrieel kookeiland is een groot, robuust blok dat centraal staat in de keuken. Een typische uitvoering is een kookeiland met houten kastjes, een betonlook werkblad en brede, zwarte grepen. Grove gaspitten, een brede afzuigkap en een grote, vierkante spoelbak vullen het eiland mooi aan. De industriële keuken met keukeneiland straalt niet alleen robuustheid uit, maar is ook nog eens erg functioneel. Denk aan extra opbergruimte, extra werkruimte of een bar met stoere barkrukken van metaal en leder. Zo dient een industrieel kookeiland niet alleen als kookstation, maar ook als een gezellige plek om samen te komen, te eten en te praten.

Ongekende mogelijkheden

Ongekende mogelijkheden

Ambachtelijk maatwerk

Ambachtelijk maatwerk

Eigen montage

Eigen montage

Volledig verantwoordelijk

Volledig verantwoordelijk

Vast contactpersoon

Vast contactpersoon

Keuken: industrieel landelijk

Een industrieel landelijke keuken combineert de stoere, industriële elementen met de warmte en gezelligheid van een landelijke keuken. Het is een unieke stijl die zowel functioneel als uitnodigend is. Bij deze keukenstijl wordt gebruik gemaakt van verschillende ruwe materialen die de basis vormen voor zowel de industriële als landelijke keuken. Combineer dit met neutrale en aardse kleuren, zoals grijstinten, beige, bruin en wit, met donkerder accenten voor een gebalanceerde uitstraling. Kasten met een houten afwerking zorgen voor een landelijke touch, gecombineerd met metalen handgrepen voor een industrieel accent.

Het samenspel van deze elementen creëert een keuken die zowel eigentijds als gezellig is en ideaal voor liefhebbers van zowel industriële als landelijke stijlen.

Keuken: industrieel modern

Een industrieel-modern keukenontwerp creëert een keuken die zowel functioneel als aantrekkelijk is. Deze keukenstijl is geschikt voor mensen die houden van de stoere uitstraling van een industriële stijl, maar ook verlangen naar de strakke en eigentijdse elementen van modern design. Industrieel-moderne keukens maken vaak gebruik van materialen zoals hout, staal, beton en baksteen om een industriële uitstraling te creëren. Tegelijkertijd worden deze materialen gecombineerd met strakke, eigentijdse oppervlakken zoals glanzend roestvrij staal en marmer. Het contrast tussen de ruwe, industriële elementen en de strakke, moderne afwerkingen zorgt voor een ruimte die een statement maakt en tegelijkertijd een gezellige plek is om te koken en te genieten.

Keuken: industrieel hout

Industriële keukens van hout combineren de ruwe, industriële esthetiek met warmte. Er worden meestal ruwe, onbewerkte houtsoorten zoals eiken, teak of walnoot voor kasten, werkbladen en vloeren gebruikt. Deze houtsoorten hebben een natuurlijke textuur en een warme uitstraling. Door metalen accenten toe te voegen, zoals stalen frames voor kasten, grepen en armaturen geef je de houten keuken een industrieel tintje. Je creëert contrast door bijvoorbeeld betonnen werkbladen of bakstenen muren toe te voegen aan de houten keuken. Het gebruik van hout voegt een gezellige en gastvrije sfeer toe aan de keuken, terwijl metalen accenten de ruimte een stoere uitstraling geven.

Een houten industriële keuken, industrieel landelijke keuken of eigen stijl realiseren?

Interesse in een stoere industriële keuken waar u uw creativiteit in kan uiten? Wij kijken graag met u mee naar de mogelijkheden voor uw keuken! Maak een nu afspraak en onze keukenexpert komt vrijblijvend bij u langs.

Vrijblijvend adviesgesprek